Archive | maart, 2013

Bananenbrood

22 Mrt

bananenbrood

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is bananenbrood eigenlijk gewoon een cake, maar dan met banaan. Als je in plaats van banaan appel zou gebruiken, zou je het tenslotte ook geen appelbrood noemen maar appelcake. Maar goed, bananenbrood dus.

Lees de hele post…

Zoete-aardappelgnocchi met kaneel en salieboter

16 Mrt

zoete_aardappel_gnocchi

Het is wel een beetje doorbijten zo, dit laatste stukje winter. Ik ben ernstig toe aan wat zonnestralen en hogere temperaturen, maar het blijft maar koud. Eigenlijk is er maar één ding dat echt helpt om vol te houden tot de lente komt: comfortfood. Dan maar koolhydraten om het een beetje warm te krijgen, van gnocchi deze keer.

Lees de hele post…

De bruidstaart

10 Mrt

taaart_milla2

Toen een collega van mij 2 jaar geleden vertelde dat ze ging trouwen, riep ik heel enthousiast dat ik de bruidstaart wel wilde maken. Blijkbaar had ik eerder indruk gemaakt met mijn bakkunsten want ze zei vrijwel meteen ‘ja’. Nadat haar aanstaande het ook goed vond begon onze zoektocht naar de perfecte bruidstaart. Regelmatig hielden we op de afdeling een proeverij, wat door al mijn collega’s zeer gewaardeerd werd.

Lees de hele post…

Gepofte bietjes met feta en hazelnoten

4 Mrt

bietjes

Sinds een jaar hebben wij thuis een abonnement op De Krat. Een keer in de twee weken krijgen we een krat vol lokale, duurzame seizoensproducten thuis afgeleverd. Inmiddels zijn er al wel meer van dit soort initiatieven in Nederland en het leukste hieraan vind ik dat je regelmatig producten krijgt die je zelf niet snel zou kopen.

Lees de hele post…

Pane frattau – Sardijns platbrood met tomatensaus, pecorino en gepocheerd ei

4 Mrt

panefrattau3

Toen ik 10 jaar geleden nog in de prille liefdesfase zat met mijn man, luisterde ik natuurlijk graag naar zijn verhalen over de tijd die hij op Sardinië had doorgebracht. Wat me er nu nog van is bijgebleven is, dat er veel gedronken en gegeten werd. Onder het motto ‘de liefde van de man gaat door de maag’  ging ik op zoek naar het recept voor een van zijn favoriete gerechten uit die tijd: pane frattau.

Lees de hele post…