Archive | juni, 2013

Mezze: Midden-Oosterse Labneh

26 Jun

labneh

Labneh is uitgelekte yoghurt, eigenlijk niet veel anders dan een hartige variant van onze hangop, en wordt veel gegeten in het Midden-Oosten. Lekker om als een soort roomkaas met kruiden er doorheen op Turks brood of stokbrood te smeren. Je kunt er ook kleine balletjes van draaien die je daarna door wat gehakte kruiden rolt. Leuk én lekker als onderdeel van een mezze-buffet.

Lees de hele post…

Karnemelktaart met blauwe bessen

20 Jun

karnemelktaart met blauwe bessen

De afgelopen 15 jaar ongeveer heb ik enorme stapels kooktijdschriften doorgespit. De Tip Culinair, die op een gegeven moment volgens mij de Delicious. is geworden, de Elle Eten, de BBCGoodFood, Olive Magazine, de Allerhande, de Foodies en nog een heleboel andere. Hoewel je tegenwoordig al deze tijdschriften natuurlijk gewoon op de Ipad kunt lezen zit ik nog steeds het liefste met een stapel op de bank. Recepten die me lekker lijken worden uitgescheurd en belanden in een doos, die ik dan weer af en toe omver haal om te kijken of er iets tussen zit wat ik wil maken.

Lees de hele post…