Archive | december, 2013

Foodblogswap: Pistachemacarons met chocoladevulling van Kookmeisje

29 Dec

Pistachemacarons met chocoladevulling

Ik deed deze maand voor het eerst mee aan de Foodblogswap: foodbloggers koken een recept van het blog van een andere foodblogger. Ik kreeg de blog www.kookmeisje.nl, van Anne-Ruth, toegewezen. Ik had haar blog al wel eerder bezocht, en ze heeft er erg lekkere recepten en mooie foto’s staan, dus ik vond het leuk om nu een recept van haar te mogen kiezen.

Lees de hele post…

Christmas cake met chocola, cranberries en whisky

9 Dec

Christmascake met chocola, cranberries en whisky

Jeey! Sinterklaas is naar huis dus ik mag beginnen met de voorbereidingen voor kerst! Vroeger, als in héél lang geleden, vierden wij kerst in Engeland bij mijn opa en oma. Mijn oma stond dan uren in de keuken om een traditioneel roast dinner te maken en om mince pies en een echte christmas cake te bakken. Heerlijk vond ik die, met zo’n laagje marsepein én een laagje fondant. Mijn oma overleed toen ik 12 was en ik heb jammer genoeg nooit haar recept voor de christmas cake weten te bemachtigen, maar gelukkig zijn er genoeg recepten voor te vinden.

Lees de hele post…

Chocolate chip speculaaskoeken

3 Dec

Chocolate chip-speculaaskoeken

Heel eerlijk gezegd ben ik al wel weer een beetje klaar met Sinterklaas. Ik heb me al misselijk gegeten aan marsepein en veel te veel tijd besteed aan kadootjes kopen en schoenen vullen. Ik heb pepernoten gebakken, kindertjes geschminkt, gevulde speculaas gemaakt. Van mij mag Sint wel weer naar huis. Maar nee, we moeten donderdag nog kadootjes uitpakken. Natuurlijk vind ik het dan echt wel weer leuk hoor, maar ik zal daarna blij zijn als we weer klaar zijn voor een jaar en ik met de kerstkadootjes aan de gang kan (ja, dat vieren wij ook).

Lees de hele post…

Koffie & Baileys panna cotta

1 Dec

Koffie & Baileys panna cotta

Lekker hoor, een kopje koffie en een glaasje Bailey’s na het eten. Maar neem ik dan eerst een dessert of niet? Toen ik een tijd geleden bij een Italiaans restaurant ging eten zag ik daar deze Koffie & Baileys panna cotta op de dessertkaart staan. Lekker romig en precies de goede verhouding koffie en Bailey’s.

Lees de hele post…