Hoera! Een Liebster Award!

27 Nov

Liebster Award voor Comfortkitchen

Vorige week kreeg ik een mailtje van Jacqueline van thermomixrecepten.com, dat ze mij een Liebster Award wilde geven. Dat vond ik natuurlijk hartstikke leuk! De Liebster Award is bedoeld voor beginnende foodblogs, met minder dan 1000 volgers, met de bedoeling om deze blogs zo een beetje in the picture te zetten en de bloggers wat beter te leren kennen. Bij de award horen een aantal vragen die je moet beantwoorden, en daarna mag je zelf weer 3 blogs uitkiezen om een Liebster Award aan te geven. Bij deze zie je mijn antwoorden op de vragen die Jacqueline voor mij bedacht heeft.

Waarom ben je met je blog begonnen?
Tja, waarom een blog? Omdat ik heel veel van lekker eten houd, het fijn vind om een beetje in de keuken te rommelen en omdat ik graag schrijf. Een foodblog is toch een soort 3-in-1-hobby, dat maakt het zo leuk denk ik. Ik volg al jaren verschillende foodblogs en dacht steeds ‘dat wil ik ook!’. Begin dit jaar ben ik naar de Okura-lezing van Koken met Karin geweest, en dat vond ik zo leuk dat ik daarna echt ben begonnen.

Heb je naast je blog ook nog andere hobbies?
Nou, ik ben deze week voor het eerst gaan hardlopen, telt dat ook mee? 🙂 Maar nee, niet echt eigenlijk. Ik werk vier dagen in de week, heb twee kinderen van 5 en 7, kook en bak veel en hou erg van (selectief) tv-series kijken. Daarnaast probeer ik mijn sociale leven nog een beetje gaande te houden, waardoor ik eigenlijk permanent slaapgebrek heb.

Kom je eraan toe om zo vaak te bloggen als in eerste instantie je bedoeling was geweest?
Nee, helaas (nog) niet. Toen ik begon wilde ik minstens 2 keer in de week een post plaatsen, maar op dit moment ben ik al blij als ik er één keer in de week eentje plaats. Ik wil daar wel wat aan veranderen nog, maar merk dat ik ook nog wat ‘vrijer’ moet worden met het plaatsen van posts.

Heb je gerechtjes of onderdelen daarvan die steevast mislukken bij je?
Ik vind het nog steeds moeilijk om een fatsoenlijk ei te pocheren, daar moet ik echt nog de perfecte methode voor vinden. Het ei is prima te eten hoor, maar het ziet er niet uit. Ik weet dat er trucs zijn met zakjes of vershoudfolie maar ik zou het zo graag zo uit de losse pols goed willen doen. Verder mislukt er natuurlijk wel eens wat in mijn keuken, maar echt iets dat elke keer weer misgaat? Nee, dat niet gelukkig.

Volg je zelf veel andere blogs? Zijn dat allemaal foodblogs, of heb je ook andere blogs die je volgt?
Ik volg een stuk of 50 foodblogs schat ik, hoewel dat ook een beetje met vlagen gaat. Als ik een nieuw blog ontdek kan ik daar een tijd lang alles van volgen, tot ik weer een nieuwe ‘ontdekking’ doe zeg maar. Daarnaast volg ik ook veel blogs die met mijn werk te maken hebben, op het gebied van communitymanagement en social media.

Een nuttige: wat doe je om je bezoekersaantallen omhoog te krijgen?
Nog niet zoveel. Ik heb laatst wel bedacht dat ik eens naar de SEO van comfortkitchen moet gaan kijken, maar dat is er nog niet van gekomen. Ook zou ik wat actiever moeten zijn op social media wat dat betreft. Ik moet er binnenkort eens even goed voor gaan zitten.

Kook je zo gezond als je eigenlijk zou willen (of juist niet, dat is ook een antwoord natuurlijk), gebruik je veel pakjes en zakjes?
Ik kook best gezond, in ieder geval altijd met verse groenten, weinig vlees, volkorenpasta, dat soort dingen. Maar ik hou natuurlijk wel van ‘zware’ gerechten, dus er komt ook nogal eens room, boter of kaas aan te pas. Pakjes en zakjes gebruik ik eigenlijk nooit, hoewel ik bijvoorbeeld wel altijd een potje currypasta in de kast heb staan voor een snelle maaltijd. Ik probeer een goede balans te vinden, die ook werkt voor de rest van het gezin.

Ik ben zelf niet zo’n fotografe. Hoe doen jullie dat met de foto’s op je blog, maak je die zelf of laat je dat over aan een partner/vriend(in) die dat beter kan?
Ik maak mijn foto’s wel zelf, maar ben geen beste fotograaf hoor. Ik heb een gewone digitale compactcamera waar ik niet echt spannende dingen mee doe. Mijn man heeft wel een digitale spiegelreflexcamera waar ik binnenkort eens mee wil gaan experimenteren. Ik heb ook al wat boekjes over foodfotografie in huis, daar wil ik dan mee aan de slag.

Ik zie veel mensen die naast hun blog ook een eigen Facebooksite hebben. Heb jij dat ook? Merk je dat je daar meer mensen mee bereikt?
Nee, ik heb geen facebook page. Die valt in dezelfde categorie als twitter en SEO, staat op mijn lijstje maar nog niet aan toegekomen.

Voor welk gerecht kom jij ’s nachts je bed uit?
Ha! Ik ben dol op eten, maar tot nu toe ben ik nog nooit midden in de nacht ergens voor mijn bed uit gekomen. Maar ik kan me zo voorstellen dat ik geen nee zou zeggen tegen deze brownies, of spaghetti carbonara 🙂

Waar heb jij echt een hekel aan in een blog of in het dagelijkse leven?
Bij blogs heb ik eigenlijk nergens een hekel aan, behalve dan blogs die alleen maar kopiëren van andere blogs. In het dagelijks leven kan ik slecht tegen klagers, mensen die niets goed vinden, maar meestal ook niet van plan zijn er zelf wat aan te doen zeg maar.

 

Hopelijk heb ik Jacqueline’s vragen hiermee naar tevredenheid kunnen beantwoorden.

Eigenlijk is het de bedoeling dat ik de Liebster Award ook weer aan 3 bloggers doorgeef, maar daar ga ik een rain cheque voor nemen. Simpelweg omdat ik op dit moment geen bloggers weet die ik de award wil geven die hem nog niet hebben gehad. In de loop van de komende weken ga ik eens goed rondkijken en nieuwe blogs volgen, en zodra ik weet wie ik de award ga geven laat ik het natuurlijk weten!

Print Friendly

1 reactie to “Hoera! Een Liebster Award!”

  1. Charlotte 28 november 2013 at 13:20 #

    Gefeliciteerd met je award!
    Enne, waar men mij wakker voor mag maken, is voor jouw millionaire’s shortbread met chocola….! Jammie

Laat een bericht achter