Homemade cruesli

13 Feb

Homemade cruesli - ComfortKitchen

Ik weet het, ik weet het, ik heb een aantal weken niets gepost. De afgelopen weken had ik minder tijd en zin om uitgebreid de keuken in te duiken, maar vanaf nu ga ik mijn leven weer beteren! Om te beginnen ga ik maar weer wat gezonder eten, en ontbijten, vandaar dat ik deze cruesli heb gemaakt. Ik hou wel van een flinke kom kant-en-klare cruesli met yoghurt, maar daar zit meer suiker in dan me lief is. Deze zelfgemaakte cruesli is superlekker, zonder zoveel suiker en mét übergezonde hennepzaadjes, wat wil een mens nog meer?

Homemade cruesli
genoeg voor een paar weken lekker en gezond ontbijten of voor tussendoor

  • 225 gram havermout
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 30 gram wit sesamzaad
  • 60 gram hennepzaadjes
  • 150 gram amandelen (of andere noten)
  • 20 gram (rauwe) cacaopoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram ahornsiroop
  • 100 gram appelmoes (zonder suiker)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram gedroogde cranberries

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng alle droge ingrediënten behalve de rozijnen en cranberries goed door elkaar. Meng de ahornsiroop, appelmoes en vloeibare kokosolie er goed doorheen en spreid alles uit op een bakplaat of in een grote ovenschaal.

Zet ongeveer 45 minuten in de oven en schep tussendoor twee keer om. De cruesli is klaar als alles lekker goudbruin en knapperig is.

Haal de cruesli uit de oven, schep nog een keer om en laat helemaal afkoelen voor je de rozijnen en cranberries toevoegt. Bewaar deze cruesli in een afgesloten pot, hij blijft zeker een week of 3 goed.

Homemade cruesli - ComfortKitchen

Print Friendly

Er zijn nog geen reacties

Laat een bericht achter