Volkoren blueberry muffins

8 Mei

Volkoren blueberry muffins

Ik zou echt zó in New York kunnen wonen. Ik heb er zo’n Friends-beeld bij: elke ochtend afspreken met vrienden in een leuke coffee shop, koffie en een muffin voor het ontbijt voordat je naar je werk gaat. Ik heb me er wel bij neergelegd dat dat geen realiteit is of gaat worden, maar ik kan natuurlijk ook gewoon thuis ontbijten met koffie en een muffin, voor ik de deur uit ren om de trein naar mijn werk te halen. Het maakt de dag nét een beetje leuker.

Gewoon zelf blueberry muffins bakken dus, á la Starbucks mét crunchy topping. En ze zijn niet alleen lekker voor het ontbijt.

Volkoren blueberry muffins
voor 12 muffins

  • 200 gram volkorenbloem
  • 125 gram rietsuiker
  • snuf zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 ml. zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 100 ml. melk
  • 200 gram blauwe bessen (Je kunt ook blauwe bessen uit de diepvries gebruiken. Die hoef je niet te ontdooien voor je ze door het beslag mengt.

voor de toping

  • 100 gram rietsuiker
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet een muffinblik klaar met 12 papieren muffinvormpjes.

Maak eerst de topping. Verwarm de boter tot hij net gesmolten is, het is niet erg als er nog klontjes boter in zitten. Meng de suiker, de bloem en de kaneel in een kom door elkaar en roer er met een vork de boter doorheen tot je een kruimelig mengsel hebt. Zet opzij.

Mix voor de muffins de bloem, suiker, het zout en de bakpoeder in een kom. Mix in een andere kom het vanille-extract, de olie, de eieren en de melk. Doe de natte ingrediënten bij de droge in de kom en mix door elkaar. Blijf niet te lang mengen. Voeg de blauwe bessen toe en meng deze voorzichtig door het beslag met een spatel, zodat de bessen niet kapot gaan.

Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes. Verdeel dan de topping over de vormpjes. Zet het bakblik ongeveer 22 minuten in de oven tot de muffins goudbruin zijn. Haal de muffins uit de oven en laat een paar minuten afkoelen in het blik voor je ze er uit haalt.

De muffins blijven een paar dagen lekker als je ze in een afgesloten trommel bewaart, alleen wordt de topping wel wat minder crunchy.

Volkoren blueberry muffins

Volkoren blueberry muffins

Print Friendly

Er zijn nog geen reacties

Laat een bericht achter