Karnemelktaart met blauwe bessen

20 Jun

karnemelktaart met blauwe bessen

De afgelopen 15 jaar ongeveer heb ik enorme stapels kooktijdschriften doorgespit. De Tip Culinair, die op een gegeven moment volgens mij de Delicious. is geworden, de Elle Eten, de BBCGoodFood, Olive Magazine, de Allerhande, de Foodies en nog een heleboel andere. Hoewel je tegenwoordig al deze tijdschriften natuurlijk gewoon op de Ipad kunt lezen zit ik nog steeds het liefste met een stapel op de bank. Recepten die me lekker lijken worden uitgescheurd en belanden in een doos, die ik dan weer af en toe omver haal om te kijken of er iets tussen zit wat ik wil maken.

Deze keer was dat een receptkaart uit een oude Elle Eten, bosbessen-karnemelktaart van Tessa Kiros.

karnemelktaart met blauwe bessen

In plaats van bosbessen heb ik blauwe bessen gebruikt, en de nootmuskaat in het originele recept heb ik vervangen door koekkruiden.

Karnemelktaart met blauwe bessen

  • 315 gr. bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 90 gr. suiker
  • 1 flinke theelepel koekkruiden
  • 2 eieren
  • 250 ml. karnemelk
  • 60 gr. boter, gesmolten
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 200 gr. verse blauwe bessen
  • 2 eetlepels rietsuiker

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem en het bakpoeder en meng er de suiker en de koekkruiden doorheen. Vet een springvorm van 24 cm (of een vergelijkbaar formaat bakvorm) in met boter en bestuif met wat bloem.

Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg de gesmolten boter, karnemelk en citroenschil toe. Roer dit mengsel met een houten lepel luchtig door de bloem. Het moet net gemengd zijn, dus niet te hard doorroeren. Anders wordt de taart taai.

Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel de bosbessen er overheen en bestrooi met de rietsuiker.

Bak de taart ongeveer 25 minuten tot een sat├ęprikker er schoon uit komt als je hem in de taart prikt. Laat in het bakblik afkoelen.

karnemelktaart met blauwe bessen

karnemelktaart met blauwe bessen

Print Friendly

Er zijn nog geen reacties

Laat een bericht achter