Kaneel-rozijnen scones

6 Apr

kaneel-rozijnen scones

Ik ben niet zo’n brood-eter, en in het weekend heb ik helemaal liever wat anders dan dat voor mijn ontbijt/brunch. Daarnaast is het gewoon supersimpel om iets lekkers op tafel te zetten. Regelmatig zijn dat scones. Het zal mijn engelse achtergrond zijn, maar ik vind weinig lekkerder dan verse scones met roomboter en jam.

Kaneel-rozijnenscones
voor 6 scones

  • 225 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 1,5 theelepels kaneel
  • 60 gram koude roomboter, in stukjes
  • 30 gram suiker
  • 60 gram rozijnen
  • 130 ml. karnemelk

Verwarm de oven voor op 220 graden/200 graden hetelucht

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel. Snijd de roomboter in kleine blokjes en ‘wrijf’ deze met de hand door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Meng de suiker en de rozijnen er doorheen.

Giet de karnemelk bij het bloemmengsel en roer dit met een vork luchtig door elkaar. Meng niet te veel.

Leg het deeg nu op een met bloem bestoven werkblad en kneed rustig een keer of 3 รก 4 door. Druk het dan met je handen (of gebruik een deegroller) tot een deeglap met een dikte van ongeveer 2 centimeter. Bestrooi met een beetje bloem.

Steek met een ronde uitsteekvorm (of een glas) cirkels uit het deeg en leg op een vel bakpapier op een bakplaat.

Bak de scones ongeveer 12 minuten in het midden van de oven. Laat iets afkoelen en besmeer met bijvoorbeeld zoute boter en jam of honing.

scones1

scones2

scones4

scones7

Print Friendly

1 reactie to “Kaneel-rozijnen scones”

  1. riny van Zijl 6 juli 2013 at 16:45 #

    Hoi Laura,

    Vol verbazing jouw blog gezien
    Wist niet dat ik zo’n culnaire buurvrouw had
    P.s de scones zijn prima gelukt
    Nu die met rozijnen proberen

    riny

Laat een bericht achter