Zuid-Afrikaanse bobotie

6 Mei

bobotie - ComfortKitchen

Het leek ineens wel zomer zondag. Deuren lekker open en het leven naar buiten, heerlijk. Maar wat eet je daar dan bij, zo’n eerste warme dag? Ik kreeg er zin van in bobotie, met rijst, komkommer en een koud witbiertje erbij. √Čn buiten eten natuurlijk!

Zuid-Afrikaanse bobotie
voor 4 personen

  • 500 gram rundergehakt
  • olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2-3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 witte boterhammen, zonder korst
  • 4 flinke eetlepels mangochutney
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gehakte amandelen
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel kerrypoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 3 eieren
  • 100 milliliter melk
  • 2 laurierblaadjes

Week de boterhammen in 2 eetlepels melk. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Fruit de ui 5 minuten zacht in een scheut olijfolie. Voeg de knoflook toe en fruit deze nog even mee. Voeg dan de kerrie, kurkuma, gember en komijn toe en fruit deze een minuutje mee tot hun geur vrij komt. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul en bruin.

Als de gehakt bruin is voeg je de mangochutney, sojasaus, het brood, de rozijnen en de noten toe. Roer alles goed door en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Proef en voeg peper/zout naar smaak toe.

bobotie - ComfortKitchen

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Klop de eieren los met de rest van de melk en schenk dit mengsel over het gehakt. Leg er twee laurierblaadjes op en bak de bobotie in 40 minuten gaar in de oven op 180 graden.

bobotie - ComfortKitchen

Lekker met rijst en zoetzure komkommer

voor de zoetzure komkommer schil je 1 komkommer en snij hem in dunne plakjes (ik doe dat altijd met een kaasschaaf). Doe de komkommer in een schaal, strooi er peper en een snuf zout over, twee theelepels suiker en een paar druppels maggi. Schenk er daarna een scheutje gewone witte azijn overheen. Schep even om en zet even weg in de koelkast om in te laten trekken.

 

Print Friendly

Er zijn nog geen reacties

Laat een bericht achter