Lekkere lunch: courgettesoep

15 Mei

courgettesoep-met-ontbijtspek

Vandaag was ik onverwachts de hele dag alleen thuis, door speelafspraakjes van beide kinderen buiten de deur. Het leek me een prima moment om wat lekkers voor mezelf klaar te maken voor de lunch. Courgettesoep is eigenlijk in no time gemaakt en nog gezond ook. Wat wil een mens nog meer?

Deze soep heeft wel iets zoutigs nodig vind ik altijd, dus ik strooi er vaak pecorino overheen, of verbrokkelde zachte geitenkaas. Vandaag heb ik ontbijtspek knapperig gebakken en boven de soep verkruimeld. Ik at er een meergranenwrap met kruidenroomkaas bij. Dat zal ze leren hun moeder de hele dag alleen thuis te laten!

Courgettesoep
Voor ongeveer 3 borden soep

  • 2 courgettes (ik had vandaag 4 kleinere bolcourgettes)
  • 1 ui
  • 1 รก 2 teentjes knoflook
  • 1,5 bouillonblokje
  • 500 ml kokend water
  • zout en peper naar smaak
  • paar plakjes gerookt ontbijtspek

makkelijke courgettesoep

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit deze 5 minuten zachtjes in een scheutje olijfolie. Snij ondertussen de courgettes in blokjes en doe deze in de pan bij de ui/knoflook. Even omscheppen en dan 500 ml heet water en de bouillonblokjes toevoegen. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

courgettesoep5

Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek in een koekenpan met anti-aanbaklaag tot ze bruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

courgettesoep7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in een blender.

Verdeel de soep in kommen en verbrokkel het ontbijtspek er over. Eet smakelijk!

Print Friendly

Er zijn nog geen reacties

Laat een bericht achter