Peanut butter chocolate chip cookies

21 Mei

peanut butter chocolat chip cookies

Ik heb nu al een paar weken enorme trek in pindakaas. Dat komt denk ik omdat ik de laatste tijd een aantal Amerikaanse health and fitness blogs bekeken heb, en daar eten ze niks anders dan chiazaadjes, havermout en verschillende soorten notenpasta’s, waaronder dus pindakaas.

Nou probeer ik ook echt wel gezond te eten hoor, maar zeker wat betreft pindakaas voel ik me toch meer aangetrokken tot de wat minder ‘healthy’ recepten. Op Smitten Kitchen kwam ik deze peanut butter cookies tegen,  een aangepast recept van de New Yorkse Magnolia Bakery. Dit recept is voor ongeveer 40 koekjes, dus je kúnt er voor kiezen om het te halveren. Maar uit eigen ervaring weet ik dat je er ook je collega’s heel blij mee kunt maken.

Peanut butter chocolate chip cookies
voor ongeveer 40 koekjes

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gram zachte roomboter
  • 300 gram pindakaas
  • 150 gram suiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram chocoladechips of gehakte chocola (optioneel/ melk of puur naar smaak)

Verwarm de oven voor op 180 graden/ 160 graden heteluchtoven. Meng in een kom de bloem met de bakpoeder en het zout.

Doe de boter en de pindakaas in een kom en mix met een elektrische handmixer tot het een romig mengsel is. Voeg de beide suikers toe en meng goed. Voeg achtereenvolgens het ei, de melk en de vanille toe en daarna de bloem. Zorg er voor dat alles goed gemixt is. Meng tenslotte de chocoladechips door het deeg.

peanut butter chocolat chip cookies

Strooi een paar scheppen suiker op een bord. Draai van het deeg bolletjes ter grootte van een walnoot, rol ze door de suiker heen en leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Druk vervolgens de bolletjes voorzichtig wat plat met een vork. Maak de koekjes niet té plat, iets minder dan een centimeter dik ongeveer.

peanut butter chocolat chip cookies

Bak de koekjes 12 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes zo’n 10 minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze er voorzichtig afschept (met een taartschep of een plat mes) en ze op een rekje of een bord verder laat afkoelen. Als je de koekjes gelijk van de bakplaat haalt vallen ze uit elkaar omdat ze dan nog te zacht zijn. Even geduld hebben dus! Eet smakelijk!

peanut butter chocolat chip cookies

 

 

 

Print Friendly

4 reacties to “Peanut butter chocolate chip cookies”

  1. Larissa 23 mei 2013 at 06:03 #

    Volgens mij heb ik deze mogen proeven, heerlijk!

  2. Charlotte 29 mei 2013 at 14:15 #

    Ik wil dit overheerlijke recept printen, maar ik zie geen printknop. Hellup!

    • Laura 29 mei 2013 at 18:46 #

      Printoptie heb ik nog niet maar ga ik zsm regelen 🙂

    • Laura 29 mei 2013 at 20:31 #

      Nu kun je printen als het goed is!

Laat een bericht achter