Bananenbrood

22 mrt

bananenbrood

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is bananenbrood eigenlijk gewoon een cake, maar dan met banaan. Als je in plaats van banaan appel zou gebruiken, zou je het tenslotte ook geen appelbrood noemen maar appelcake. Maar goed, bananenbrood dus.

Er zijn inmiddels ontelbaar veel recepten voor bananenbrood te vinden op internet. Ik weet niet meer waar ik mijn recept oorspronkelijk vandaan heb gehaald, en eigenlijk is het meer een samenvoeging van verschillende recepten die ik de afgelopen jaren tegen ben gekomen. Ik gebruik nog wel eens pecannoten in plaats van walnoten, of notenlikeur in plaats van rum. Kan allemaal, het is allemaal lekker.

bananenbrood

  • 100 gram rozijnen
  • 75 ml. rum
  • 175 gram bloem
  • 15 gram (1 zakje) bakpoeder
  • 125 gram roomboter, gesmolten
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 3 bananen, geprakt
  • 60 gram walnoten, gehakt
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel vanille extract

Voorbereiding: Week de rozijnen in de rum. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een cakeblik/tulbandvorm.

Meng de bloem met het bakpoeder, de koekkruiden en het zout.

Klop in een kom met een mixer de gesmolten boter met de suiker romig. Klop er dan de eieren door, de vanille en de geprakte banaan.

Roer de bloem in 2 keer door het bananenmengsel. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Roer er dan de walnoten en de rozijnen doorheen.

Doe het beslag in het cakeblik en bak in 1 uur en 15 minuten gaar. Laat even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Nog warm erg lekker met een bolletje vanille-ijs, of natuurlijk gewoon als cake bij de koffie.

bananenbrood

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie to “Bananenbrood”

  1. Jolanda 26 december 2014 at 20:30 #

    Vandaag gemaakt, ook in een tulbandvorm, en hij was prachtig en heerlijk. Ik had geen rum in huis maar wel cointreau en daarmee ging het ook uitstekend. Er staat niet in het recept hoe lang je de rozijnen moet wellen. Ik heb ze een nachtje laten staan, toen hadden ze zich helemaal volgezogen 🙂

Laat een bericht achter