Chocoladetruffels met pepermunt

5 jul

Chocoladetruffels met pepermuntcaramel

Ik had trek in chocola. Nou vind ik het over het algemeen geen punt om een gewone reep chocola weg te werken, maar ik wilde eigenlijk net even wat anders. Deze chocoladetruffels waren precies wat ik nodig had.

Chocoladetruffels met pepermunt
Voor ongeveer 35 truffels (uitdelen!)

voor de pepermuntsuiker

  • 200 gram kristalsuiker
  • 70 ml water
  • 2 theelepels pepermunt essence
  • 1-2 theelepel groene kleurstof (optioneel)

Leg een vel bakpapier op een bakplaat of een groot bord.

Doe de suiker en het water in een pan met dikke bodem en zet op matig vuur totdat de suiker gesmolten is. Zet het vuur dan wat hoger en laat het suikerwater een minuut of 8 bubbelen (niet roeren) tot het een heel lichte karamelkleur krijgt.

Chocoladetruffels met pepermunt-caramel

Haal de karamel van het vuur en doe de pepermunt en eventueel de groene kleurstof erbij. Draai de pan rond tot beide goed verdeeld zijn. Pas op want het gaat spatten!

Schenk de karamel uit op het vel bakpapier en laat in een minuut of 15 volledig afkoelen en hard worden.

Chocoladetruffels met pepermuntcaramel

Breek de harde karamel in stukjes en doe die in een keukenmachine. Maal tot het op groene suiker lijkt. Laat de stukjes niet té klein worden, want je wilt nog wel een beetje een crunch in de truffels. Zet apart.

voor de chocoladetruffels

  • 300 gram pure chocola
  • 150 ml slagroom, ongeklopt
  • 50 gram roomboter
  • snufje zout
  • pepermuntsuiker
  • cacaopoeder

Breek de chocola in stukjes en doe in een kom. breng de slagroom met het snufje zout en de roomboter aan de kook. Schenk vervolgens de hete slagroom over de chocola en laat een minuut of 5 staan tot de deze bijna gesmolten is.

Chocoladetruffels met pepermuntcaramel

Roer de chocola en slagroom met een garde of mixer tot een glad mengsel. Meng er de pepermuntsuiker doorheen (bewaar ongeveer 2-3 eetlepels van de suiker voor garnering).

Chocoladetruffels met pepermuntcaramel

Zet de bak met het chocolademengsel 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.

Schep een paar eetlepels cacao op een bord. Haal het chocolademengsel uit de koelkast en schep er met een eetlepel bolletjes van. Wentel deze in de cacao en draai dan met koele handen tot een rondje (of iets wat je acceptabel vindt voor een truffel). als je wilt kun je de truffels dan ook nog door de resterende pepermuntsuiker rollen.

Bewaar de truffels in de koelkast.

Chocoladetruffels met pepermuntcaramel

Print Friendly, PDF & Email

Er zijn nog geen reacties

Laat een bericht achter