Foodblogswap: Kip Tandoori van myfoodblog.nl

2 mrt

Kip Tandoori

Het is weer tijd voor de foodblogswap! Elke maand koken foodbloggers een recept van een andere foodblogger. Ik kreeg het blog myfoodblog.nl van Judith toegewezen. Het blog van Judith bestaat ongeveer even lang als dat van mij, dus ik vond het erg leuk om te kijken hoe zij het doet en wat voor recepten ze allemaal plaatst. Ik ben een hoop lekkere dingen tegengekomen, dus wat te kiezen?

Ik neigde erg naar de Ginger Nuts, heerlijke gemberkoekjes die ik vroeger bij mijn opa en oma in Engeland vaak at en die nog altijd een van mijn favorieten zijn. Maar eigenlijk had ik me voorgenomen om iets voor het avondeten uit te kiezen, dus uiteindelijk besloot ik voor de Kip Tandoori te gaan. Het recept van Judith is supersimpel, dat sprak me wel aan omdat ik van Indiase gerechten gewend ben dat er een ingrediëntenlijst van zo’n 100 items aan hangt. Ik ben dol op de Indiase keuken, maak zelf regelmatig curry’s en biryani, maar Kip Tandoori had ik nog nooit gemaakt. Bij deze het recept van Judith:

Kip Tandoori
Voor 2 personen

Kruidenmengsel

 • 5 el paprikapoeder
 • 2 el gemalen korianderzaad (ketoembar)
 • 2 el gemalen komijnzaad (djinten)
 • 1 el gemberpoeder
 • 2 tl bruine basterdsuiker
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 tl chilipoeder
 • 1/2 tl kurkuma
 • snufje zout

Overige ingrediënten

 • 300 g kipfilet in blokjes
 • 150 g Griekse yoghurt
 • 1/2 citroen
 • 1 teentje knoflook

Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel.

Kip Tandoori

Doe de in blokjes kipfilet in een kom. Doe er 1,5 eetlepels van het kruidenmengsel en de geperste knoflook bij. Voeg het citroensap en de yoghurt toe en meng goed. Zet de kip minstens 2 uur in de koelkast om te marineren, maar liefst zo lang mogelijk zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Op de avond zelf: verwarm de oven voor op 180 graden. Schep de kip met de marinade in een ovenvaste schaal en zet 30-35 minuten in de oven.

Wij aten de Kip Tandoori met rijst, mangochutney en zoetzure komkommer. Lekker!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Er zijn nog geen reacties

Laat een bericht achter