Roti kip

15 apr

roti9

Afgelopen dagen had ik ineens heel erg trek in Roti kip. Omdat ik toch bij de toko moest zijn heb ik daar gelijk kant en klare rotipannekoekjes meegenomen uit de diepvries. Ik maak de roti met kipfilet en sperziebonen, als je wilt kun je ook  kippenpoten of -bouten en kouseband nemen natuurlijk.

roti7

Roti kip
Voor 2 á 3 personen (of 2 volwassenen en 2 kleine kinderen)

  • 2 kipfilets ( ca. 450 gram)
  • 450 gram vastkokende aardappels
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 á 3 tenen knoflook, geperst
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 x 1,5 theelepel kerriepoeder (massala)
  • 2 x 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • peper/zout

Verhit 2 eetlepels olie in een ruime braadpan. Fruit hierin 1 gesnipperde ui en de helft van de geperste knoflook ongeveer vijf minuten. Schil ondertussen de aardappels en snij ze in blokjes. Maak de sperziebonen schoon.

Voeg 2 theelepels tomatenpuree bij de ui en fruit twee minuten mee. Voeg 1,5 theelepel massala toe en bak nog een minuut mee. Voeg dan de aardappels toe en schep deze goed door het uimengsel. Schenk er 200 milliliter water bij, voeg een bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur zacht, doe een deksel op de pan en laat de aardappels vijf minuten zachtjes pruttelen. Na vijf minuten voeg je de sperzieboontjes toe. Leg het deksel weer op de pan en laat op een laag pitje pruttelen terwijl je de kip klaarmaakt.

roti3

voor de kipfilet doe je hetzelfde als voor de aardappels. Snij de kip in blokjes. Fruit een gesnipperde ui en de resterende knoflook in 2 eetlepels olie. Voeg 2 theelepels tomatenpuree toe en bak twee minuten mee. Doe er dan 1,5 theelepel kerriepoeder bij en bak nog een minuutje mee. Zet het vuur hoog en voeg de kip toe. Schep om zodat de kipfilet aan alle kanten bedekt wordt met het kerriemengsel. Voeg dan 200 milliliter water en 1 bouillonblokje toe, roer goed door en breng even aan de kook.

roti4

Doe dan de inhoud van de pan met kip bij de aardappels. Schep door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat twintig minuten zachtjes pruttelen. Controleer of de aardappels en de sperzieboontjes gaar zijn, anders moet het nog wat langer blijven staan.

roti6

Bak de rotipannekoekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de kip. Als je geen pannekoekjes hebt is rijst ook erg lekker.

roti8


Opmerking

Zelf hou ik niet van heel pittig eten, maar als je wilt kun je naar smaak gesnipperde spaanse peper mee fruiten bij de ui/knoflook.

Print Friendly, PDF & Email

Er zijn nog geen reacties

Laat een bericht achter